В Україні планують налагодити виробництво 30-мм гранатометних снарядів

В Україні планують налагодити виробництво 30-мм гранатометних снарядів

Очікується, що виробництво 30-мм пострілів ВОГ для автоматичного гранатомета типу АГС-17 буде проводитися з комплектуючих вітчизняного виробництва і окремих матеріалів виробництва хімічної промисловості одного з держав-членів НАТО.

Як повідомляє Управління преси та інформації Міністерства оборони, про це заявив міністр оборони Андрій Таран.

Відзначається, що за замовленням Міноборони тривають державні випробування 30-мм гранатометним пострілів ВОГ-17В і ВОГ-17ІН для автоматичного гранатомета типу АГС-17 українського виробництва.

Як повідомив Таран, за їх результатами вже в цьому році, буде прийнято рішення про прийняття на озброєння і надалі серійному виробництві цих пострілів на базі українських підприємств. Очікується, що 30-мм постріли ВОГ-17В і ВОГ-17ІН для автоматичного гранатомета типу АГС-17 будуть проводитися з комплектуючих вітчизняного виробництва і окремих матеріалів виробництва хімічної промисловості одного з держав-членів НАТО.

«Для цього, крім виробництва ВОГів, оборонне відомство опрацьовує, в тому числі, питання налагодження потужностей ремонту боєприпасів. У нас для цього є склади, технічний персонал, документація, вже будуються виробничі цехи. Зниження залежності від кон’юнктурних зовнішніх ринкових і інших умов, розрахунок на власні сили, безпеку виробництва боєприпасів – це запорука боєздатності ЗС України», – цитує УНІАН Тарана.

Поділитись