В Україні підвищать пенсії в березні, але не всім

В Україні підвищать пенсії в березні, але не всім

Пенсія в Україні в 2020 році буде підніматися кілька разів і це пов’язано зі зростанням мінімального прожиткового мінімуму та планової індексацією.

Також будуть підвищуватися пенсії для окремих категорій громадян. “Осучаснення” пенсій проводиться для того, щоб люди, які виходили на пенсію раніше, могли отримувати виплати вищим за прожитковий мінімум.

У березні 2020 року відбудеться черговий перерахунок пенсійних виплат.

Тоді будуть проіндексовані посібники, які розраховували, виходячи з показника середньої зарплати по країні 3764,40 грн, пишуть “Факти”.

Це торкнеться:

страхових пенсій, призначених відповідно до Закону “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (за віком, по інвалідності, у зв’язку з втратою годувальника, за вислугу років)

пенсій військовослужбовців строкової служби, призначених відповідно до Закону “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”.

пенсій чорнобильцем-ліквідаторам, призначеним за Законом “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, і розрахованих, виходячи з показника середньої зарплати по країні за 2006 рік – 928 грн. 81 коп.

Важливо пам’ятати, що доплати за індексації – не одноразова, вони збільшать пенсійну допомогу на цілий рік, до березня наступного року. Але дадуть їх не всім.

Не варто чекати доплат тим, хто отримує максимальні пенсії, соціальні пенсії, для нарахування яких взагалі не було стажу і заробітної плати, і всі види спецпенсій, нарахування яких вже скасовано, але у тих, кому їх дали свого часу, вони залишилися. Це держслужбовці, прокурори, судді, помічники народних депутатів, наукові співробітники.

У минулому році були проіндексовані пенсії 10,3 млн пенсіонерів від загальної кількості 11,3 млн.

Поділитись