В Україні оголосили в розшук екс-власника VAB Банку

В Україні оголосили в розшук екс-власника VAB Банку

Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук колишнього власника VAB Банку Олега Бахматюка. Дані бізнесмена розміщені в базі розшуку осіб на сайті Міністерства внутрішніх справ України.

Згідно з базою даних, Бахматюк звинувачується за двома статтями Кримінального кодексу – “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ними шляхом зловживання службовим становищем”, і “Легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом”.

13 листопада НАБУ звинуватило Бахматюка в розтраті 1,2 млрд гривень (близько $ 48 млн) кредиту, виданого Національним банком України в 2014 році.

12 листопада НАБУ повідомило про затримання ряду колишніх і діючих співробітників НБУ за підозрою в заволодінні 1,2 млрд гривень, серед них був колишній перший заступник голови регулятора і нинішній глава правління “Райффайзен банк Аваль” Олександр Писарук.

НБУ в жовтні 2014 року видав на два роки стабілізаційний кредит VAB Банку, а через місяць визнав банк неплатоспроможним. 20 березня 2015 року регулятор вирішив відкликати його банківську ліцензію та ліквідувати. Згодом банк кредит не повернув. За даними слідства, при оформленні кредиту вартість заставного майна банку була завищена в 25 разів, про що знали посадові особи НБУ.

Поділитись