В Україні оголосили конкурс на створення пам’ятника Симону Петлюрі

В Україні оголосили конкурс на створення пам’ятника Симону Петлюрі

Влада Полтавської області оголосила конкурс для жителів України на зведення в місті пам’ятника одному з лідерів українського націоналістичного руху Симону Петлюрі.

Про це повідомила прес-служба регіональної адміністрації. Відзначається, що в 2021 році української революції 1917-1921 років виповнюється 100 років. Ця подія названо одним з найважливіших і найскладніших періодів в історії українського народу ХХ століття. В адміністрації нагадали, що в період революції була створена українська армія.

«Петлюра став відданим і рішучим командувачем повстанського і визвольного руху. Маючи неординарні організаторські і дипломатичні здібності, авторитет в армії і уряді, Петлюра очолив директорію УНР (Українська Народна Республіка) і виконував обов’язки головного отамана військ УНР», – вказала влада регіону.

У зв’язку з цим в прес-службі підкреслили, що «видатна особистість Петлюри» повинна отримати відповідні почесті в рідному місті.

«З метою задоволення ініціатив громадськості та відновлення історичної справедливості Полтавською обласною державною адміністрацією оголошено проведення всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на спорудження пам’ятника», – йдеться в повідомленні.

Підсумки конкурсу будуть підведені в період з 31 травня по 10 червня 2021 року. Переможці будуть нагороджені грошової винагороди. Перший приз складе 40 тис. гривень ($ 1,4 тис.), Друге місце передбачає винагороду 20 тис. гривень ($ 710), третє – 10 тис. гривень ($ 355).

7 квітня 2020 року стало відомо, що в Полтаві розбили меморіальну дошку на честь Симона Петлюри.

Поділитись