В Україні необхідно збудувати 550 місць поховань

В Україні необхідно збудувати 550 місць поховань

На сьогодні в Україні існує понад 33 тисячі місць поховань, з яких благоустроєно 26 тисяч. Про це повідомляє Управління благоустрою територій та комунального обслуговування Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Так, шз загальної кількості місць поховання в містах та селищах розташовано 3 тисячі діючих та 1 тисяча закритих. З них благоустроєно 3 тисячі. У сільській місцевості розташовано 26 тисячі діючих та 3 тисячі закритих місць поховань. З них благоустроєно 22 тисячі.

Наразі в України потрібно збудувати 550 нових місць поховань. Найбільше цього потребують населені пункти Закарпатської (62), Харківської (49), Львівської (46) та Дніпропетровської (30) областей.

У прес-центрі  Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України нагадали, що відповідно до ЗУ «Про поховання та похоронну справу» функції із забезпечення планування та впорядкування території місць поховання покладені на виконавчі органи сільських, селищних, міських рад. Також передбачено, що на органи місцевого самоврядування покладається утримання кладовищ, а також інших місць поховання.

Наразі, Мінрегіоном розроблено проект ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення сфери поховання» (№8248), який направлений на вирішення проблемних питань в сфері поховання, який передано до Верховної Ради України на опрацювання.

Поділитись