В Україні назвали привід вийти з мінського процесу

В Україні назвали привід вийти з мінського процесу

Після загибелі чотирьох українських військових в Донбасі 6 серпня Київ повинен був припинити участь в мінському переговорному процесі до зустрічі в «нормандському форматі».

Таку думку висловив представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний в ефірі телеканалу ATR. Він додав, що зовнішня політика Росії реалізується за принципом силового примусу до миру.

«Треба готуватися до того, що проти нас будуть діяти силою в будь-яких умовах. За столом переговорів, на лінії розмежування, в дипломатичному протоколі, в міжнародних організаціях, в двосторонніх діалогах завжди буде застосовуватися механізм сили через власне тлумачення міжнародних норм», – зазначив Безсмертний.

Нагадаємо, 6 серпня біля села Павлопіль Донецької області в результаті обстрілу загинули четверо морських піхотинців зі складу Об’єднаних сил України. На наступний день президент країни Володимир Зеленський зателефонував своєму російському колезі Володимиру Путіну, закликавши якнайскоріше провести переговори в «нормандському форматі».

«Нормандський формат» – дипломатична група з представників Німеччини, Росії, Франції та України щодо врегулювання ситуації в Донбасі. У лютому 2015 року лідери чотирьох країн узгодили в Мінську документ, який передбачає в тому числі введення режиму припинення вогню.

Поділитись