В Україні найближчим часом з’являться нові райони

В Україні найближчим часом з’являться нові райони

На мапі України з’являться нові райони. Відповідний проект районування областей сьогодні підтримав уряд на своєму позачерговому засіданні.

Наразі в країні 490 районів, але їх пропонують укрупнити та створити лише 129, серед яких 10 районів у Автономній Республіці Крим, а 7 – на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.
Як зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, існуючі райони України були сформовані ще за СРСР, в першій половині минулого століття, і не відповідають сучасним стандартам за дуже багатьма критеріями.

Так, наприклад, є райони, де мешкають трохи більше 5 тисяч людей, а є райони, де понад 180 тисяч. Через це виникають складності, адже відповідальність у таких районів однакова, а навантаження різне. Тож цю ситуацію треба виправляти.

Формування районів стане завершенням основного етапу реформи децентралізації, яка на сьогодні є однією з найбільш важливих, успішних реформ, а головне – підтримуваних людьми. Тож у жовтні, як і заплановано, ми зможемо провести місцеві вибори за новим адміністративним поділом, щоби країна могла рухатися далі в напрямку покращення сервісу держави для громадян.

Поділитись