В Україні можуть заборонити виробництво хутра

В Україні можуть заборонити виробництво хутра

Нещодавно у стінах Парламенту був зареєстрований новий законопроект. У документі пропонують, починаючи з 2025 року, заборонити на території України виробництво хутра та утримання тварин у примусових умовах (тобто в клітках).

Проект закону вже оприлюднений на сайті Верховної Ради.

Згідно з документом, автори хочуть, щоб починаючи з 1 січня 2025 року на території нашої країни було заборонено розведення, утримання або вирощування тварин в корисливих цілях (наприклад, виробництво хутра).

Для тих тварин, яких тримають для більш гуманних цілей авторами законопроекту передбачено поліпшення умов утримання. Так, площі для однієї особини лисиць, єнотовидних собак, тхорів і песців повинні бути не менше 50 кв. м, норок – не менше 10 кв. м з доступом до басейну. Крім того, передбачається введення заборони на утримання тварин у клітках.

Відповідно до законопроекту, Кабмін буде зобов’язаний розробити програму регулювання виробництва хутра до 2025 року з подальшою забороною. Дана програма повинна передбачати перепрофілювання підприємств, що займаються виробництвом хутра, пише “Знай”.

Поділитись