В Україні можуть почати жорстко карати педофілів

В Україні можуть почати жорстко карати педофілів

В Україні можуть посилити кримінальну відповідальність за сексуальні злочини стосовно дітей.

Відповідний законопроект №6607 “Діти – квіти життя, а не плід для сексуальної насолоди. Хімічна кастрація – медичний захід, який зупинить педофілів” був представлений на брифінгу в Києві.

Документ передбачає застосування кастрації і збільшення терміну покарання для педофілів. Крім цього в Україні пропонують створити реєстр осіб, які вчинили статеві злочини проти дітей.

За зґвалтування дитини законопроектом пропонується покарання у вигляді ув’язнення від 12 до 15 років, а за повторне вчинення такого злочину – довічне позбавлення волі.

Як зазначив народний депутат від фракції “БПП” Мустафа Найєм, який є одним зі співавторів законопроекту, хімічна кастрація, про яку йдеться в документі, є не покаранням, а добровільним заходом медичного характеру, на який педофіл зможе погодитися самостійно.

“Людина, яка була засуджена, тільки після 9 років відбування покарання може звернутися, щоб йому зробили цю процедуру. Спочатку він отримує експертний висновок про свою хворобу, а потім суд вирішує, чи варто йому робити цю процедуру”, – наголосив Найєм, пише pogliad.ua.

Поділитись