В Україні майже 1,5 млрд грн спрямовано на закупівлі для боротьби з COVID-19

В Україні майже 1,5 млрд грн спрямовано на закупівлі для боротьби з COVID-19

Державні структури закупили товари та послуги для протидії коронавірусу на суму 1,47 млрд грн. Про це йдеться на сторінці Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України у Facebook, передає Newformat.info.

Зазначається, що найбільше на закупівлі для боротьби з COVID-19 витратили у Київській (427 млн грн), Одеській (153 млн грн), Львівській (128 млн грн), Дніпропетровській (127 млн грн) та Запорізькій області (67 млн грн).

Найменше — у Чернігівській (17 млн грн), Чернівецькій (16 млн грн), Івано-Франківській (13 млн грн), Кіровоградській (8 млн грн) та Луганській (5 млн грн).

Найдорожчою закупівлею проти COVID-19 є послуга з забезпечення спеціалізованим автотранспортом медзакладів, яку Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва (КМДА) закупив за 74 млн грн.

Далі йдуть 3 закупівлі від замовників, підпорядкованих МВС. Так Центр обслуговування Нацполіції придбав захисні костюми, а також медичні рукавички та маски за 69 та 61 млн грн. Крім того, центральний госпіталь МВС України закупив респіратори та ізолювальні костюми за 46 млн грн. Сукупно ці 2 установи провели антикоронавірусні закупівлі на суму 200 млн грн.

На 5 місці — закупівля апаратів ШВЛ Дніпропетровською ОДА за 35 млн грн.

Поділитись