В Україні ліквідують Державну екологічну інспекцію

В Україні ліквідують Державну екологічну інспекцію

В Україні ліквідують Державну екологічну інспекцію України, а натомість створять Державну природоохоронну службу. Про це повідомляють на сайті Міністерства екології та природних ресурсів України.

За словами міністра екології та природних ресурсів України Остап Семерак, профільне міністерство протягом останніх років напрацьовувало нормативно-правову базу для створення ефективної сучасної державної системи запобігання екологічним правопорушенням і моніторингу стану навколишнього природного середовища.

«Реформа цієї структури назріла давно, але вона не є такою простою, як видається на перший погляд. Адже важливо не лише змінити назву, але, у першу чергу, залучити до роботи людей, які справді вболівають за довкілля та надати їм необхідне матеріально-технічне оснащення, щоб люди мали змогу належно і в повному обсязі виконувати свої посадові обов’язки, а не боротися з мораторіями на перевірку бізнесу», – каже він.

Остап Семерак також зазначив, що у 2017 році Уряд схвалив розроблену Мінприроди Концепцію реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища. У 2018 році розробили і передали до парламенту законопроєкт про Державну природоохоронну службу, проте його не розглянули. Зараз спільно з громадськістю на завершальному етапі робота щодо законопроєкту про державний екологічний контроль, який також передбачає реформування екологічної інспекції.

Я к пише depo.ua, загалом структура нової Державної природоохоронної служби передбачає створення 10 міжрегіональних територіальних органів (Карпатського, Поліського, Придніпровського, Північно-Західного, Східного, Столичного, Причорноморського, Подільського, Центрального та Південно-Східного) та повну ліквідацію 23 територіальних підрозділів ДЕІ.

Поділитись