В Україні для ФОП планують спростити систему оподаткування

В Україні для ФОП планують спростити систему оподаткування

Парламентарі вирішили боротись із «сірими» капіталами. Для цього пропонують створити умови, щоб ФОПи мали змогу заробляти більше.

Проект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо заходів з детінізації обігу товарів і послуг» (№2338) подано для вивчення до Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. Документ здатен змінити ситуацію в державі. Зокрема, підприємці зможуть вільно декларувати власні прибутки. Так, передбачено, що ФОП на першій групі матиме можливість задекларувати прибуток до 1 млн грн. Максимальний дохід підприємця на другій групі збільшиться з 1,5 млн до 5 млн грн. А дохід ФОПа на ІІІ групі оподаткування «стрибне» з 5 млн до 10 млн грн.

При цьому ставка податку з операцій надання побутових послуг населенню так само зазнає змін та становитиме 0%. А розмір оподаткування для підприємців І групи не повинен перевищувати 10%. Якщо ці зміни запрацюють, то варто очікувати попиту на послуги щодо реєстрації ФОПів. Хоча ці нововведення цілком нівелюються обов’язковістю запровадження РРО для малого бізнесу, пише zib.com.ua.

Поділитись