В Україні більше 40% населення потребує допомоги від держави

В Україні більше 40% населення потребує допомоги від держави

Близько п’яти мільйонів українських сімей сьогодні отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Втім більшість експертів переконані, що для оптимізму особливо не залишилось приводів.

Так, економіста Андрія Мартинюка вкрай непокоїть той факт, що субсидій потребує півкраїни.

“Це просто нонсенс: півкраїни загнали в таку убогість, що люди не можуть оплатити щоденні витрати, але при цьому соціальний міністр дуже пишається собою і навіть плутає до своєї гордості Конституцію!”, – говорить спеціаліст.

Економіст нагадує, що головна задача соцполітики в країні – забезпечення громадянам гідного рівня життя. Але той же міністр ще минулого тижня розповідав про те, яка прірва лежить в Україні навіть між офіційними доходами багатих і бідних, не кажучи про неофіційні.

На думку Мартинюка, субсидії в таких масштабах – це абсолютне зло. Адже чим більше громадян залежні від дердавної допомоги, тим ширше відкриваються двері для корупції.

Як підкреслює економіст, ми не можемо назвати себе соціальною державою,те, що ми бачимо є не що інщим, як звичайним жебрацтвом.

За словами виконавчого директора Міжнародного Фонду Блейзера Олега Устенка, субсидії в нинішньому вигляді – це колосальне навантаження на бюджет, що обяжується ще й тим, що українська економіка зростає дуже мляво. І єдиний вихід у цій ситуації – вивести економіку на стійке зростання, який би посприяв зростанню доходів населення і, відповідно, зменшення субсидій, пише znaj.ua.

Поділитись