В Ухані виявили 83 тонни підроблених золотих злитків

В Ухані виявили 83 тонни підроблених золотих злитків

Все може змінитися з відкриттям того, що може бути одним з найбільших скандалів з контрафакцією золота в новітній історії. І так, мова йде не тільки про Китай, а й про місто, який став синонімом всього скандального щодо Китаю: самого Уханя.

Більше десятка китайських фінансових установ, в основному трастових компаній (тобто тіньових банків), надали позику в розмірі 20 млрд юанів (2,8 млрд доларів) за останні п’ять років компанії Wuhan Kingold Jewelry з чистим золотом в якості застави і страхових полісів для покриття будь-яких збитків. Була тільки одна проблема: «золото» виявилося позолоченою міддю.

Підроблене золото виявилося в лютому, коли Dongguan Trust (один з тих сумнозвісних китайських тіньових банків) мав намір ліквідувати заставу Kingold для покриття прострочених боргів. Як наголошується в повідомленні, в кінці 2019 року Kingold не вдалося погасити інвесторів з кількох трастовим продуктам. До його шоку, Dongguan Trust заявила, що виявила, що блискучі золоті злитки були з позолоченого мідного сплаву.

83 тонни нібито чистого золота, що зберігається в скарбниці кредиторів Kingold станом на червень, що забезпечує 16 мільярдів юанів кредитів, будуть еквівалентні 22% річного виробництва золота в Китаї і 4,2% державного золотого запасу на 2019 рік.

Коротше кажучи, більше 4% офіційних золотих запасів Китаю можуть бути підробленими. І це передбачає, що інші китайські виробники золота і виробники ювелірних виробів швидше за все займаються подібним шахрайством.

Що буде далі: панічна сутичка за видобуток фізичного золота, ціна дорогоцінного металу поб’є всі історичні максимуми.

Поділитись