В Росії поліція відмовилася визнавати колишнього чоловіка Максакової “злодієм в законі”

В Росії поліція відмовилася визнавати колишнього чоловіка Максакової “злодієм в законі”

Проти Володимира Тюріна, колишнього чоловіка оперної співачки Марії Максакової, московська поліція не стала порушувати кримінальну справу за ст. 210.1 КК РФ «Заняття вищого положення в злочинній ієрархії».

Про це пише «Комерсант».

Заява з проханням перевірити Тюріна на приналежність до кримінальних авторитетів подала сама Максакова. Її заяву прийняли в квітні. Це сталося після того, як YouTube-каналі вийшов випуск, присвячений «злодіям у законі», її головним героєм був Тюрін.

У червні оперна діва отримала відповідь від слідчого слідчої частини з розслідування організованої злочинної діяльності ГСУ ГУ МВС по Москві капітана юстиції Ельміри Мамадаліевой. У документі вказувалося на відмову в порушенні кримінальної справи.

Максакова прокоментувала рішення поліції “Комерсант”. Вона заявила, що рішення МВС демонструє той факт, що «боротьба з оргзлочинністю носить декларативний характер». На її думку, при наявності всіх доказів, які навіть містяться у відкритому доступі, неможливо було відмовити в порушенні справи.

У квітні діва повідомляла, що екс-чоловік намагається заволодіти її квартирою на Пресненський набережній в Москві. Максакова говорила, що вона побоюється за своє життя.

«У зв’язку з тим, що мій колишній цивільний чоловік насправді є злодієм в законі, має стійкі зв’язки і авторитет у злочинному світі, я побоююся фізичного усунення», – заявила жінка.

Поділитись