В ООН назвали час досягнення рівного числа чоловіків і жінок на чолі країн

В ООН назвали час досягнення рівного числа чоловіків і жінок на чолі країн

Заступник генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі Дікарло на неформальній зустрічі РБ ООН заявила, що досягти рівної частки чоловіків і жінок на чолі держав і урядів можна буде через 130 років.


«При нинішньому рівні прогресу досягнення рівності статей на рівні глав держав і урядів займе ще 130 років». На думку Дікарло, ООН повинна подавати особистий приклад в питаннях забезпечення рівності статей. Вона уточнила, що генсек організації Антоніу Гутерреш призначив жінок більше, ніж на 57% керівних посад в спеціальних політичних місіях ООН, в тому числі на посади голів місій в Афганістані та Іраку.

«Ми віддані конструктивної участі жінок в мирних процесах, які проходять під егідою ООН», – підкреслила заступник генсека.

Раніше генсек ООН Антоніу Гутерреш зазначив, що всього в 22 країнах жінка є главою держави або уряду. При цьому тільки 21% міністрів – жінки, а жінки-парламентарії становлять менше 25% депутатів.

Раніше, 6 березня, генеральний секретар Міжпарламентського союзу Мартіна Чунгонг розповіла про успіхи в боротьбі за представленість жінок в законодавчих органах світу: в 2020 році вперше в історії мешканки планети зайняли 25,5% всіх депутатських крісел.

Поділитись