В охопленій лісовими пожежами Якутії посеред дня зникло сонце

В охопленій лісовими пожежами Якутії посеред дня зникло сонце

Влада пояснила аномальне явище димом від лісових пожеж.

В регіоні діє режим надзвичайної ситуації, від 1 липня мешканцям заборонили відвідувати ліси.

В охопленій лісовими пожежами Якутії посеред дня зникло сонце. Влада пояснила аномальне явище димом від лісових пожеж. Аномальне явище відбулося в селі Кобяй в Якутії.

На відео, надісланому очевидцем, видно падаючий з неба попіл, який вкрив всю дорогу. Дим і попіл, які затягнули небо, сховали сонце, через що стало темно, як уночі.

Самі ж місцеві жителі пов’язують зникнення сонця з лісовими пожежами, які, за повідомленнями в Telegram-каналах, вирують на дорозі Кобяй – Бясь-Кюель.Сонце також зникло в селі Багадя Кобяйського улусу. Місцеві жителі зазначають, що село заволокло густим димом, а попіл, що падає з неба, схожий на сніг.

За словами Сивцева, влада звертає особливу увагу на Кобяйській район регіону – там одразу дев’ять лісових пожеж, їхня площа становить понад 15 тисяч гектарів.

За даними пресслужби регіонального уряду, в республіці вирують 164 лісових пожежі, тривають роботи на 53 лісових пожежах в 16 районах. На гасінні задіяли 2 118 осіб і 275 одиниць техніки.

Водночас на сайті Якутського управління з гідрометеорології та моніторингу навколишнього середовища зазначається, що задимленість в Якутську збережеться до п’ятниці.

 
Поділитись