В офісі Зеленського створили підрозділ по євроінтеграції

В офісі Зеленського створили підрозділ по євроінтеграції

В офісі президента України Володимира Зеленського створили структурний підрозділ по інтеграції країни в Євросоюз і НАТО.

Про це у вівторок, 1 червня, повідомила прес-служба офісу глави держави.

«Введено посаду заступника керівника офісу президента, який сфокусується на напрямку європейської та євроатлантичної інтеграції України. Цю нову посаду обійматиме Ігор Жовква. Також створено відповідний структурний підрозділ», – йдеться в повідомленні.

Вказується, що одним із першочергових завдань стане координація співпраці з віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції держави і Верховною радою.

Як зазначив керівник офісу президента України Андрій Єрмак, країна зацікавлена ​​в розвитку рівноправного і взаємовигідного співробітництва зі своїми партнерами в міжнародних відносинах.

«Потенціал всіх владних інституцій України повинен бути використаний на 100% для того, щоб ми могли забезпечити повноправну інтеграцію нашої держави в структури Євросоюзу і НАТО», – додав він.

Раніше, 22 березня, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про те, що країна планує стати членом НАТО і вступити в Євросоюз протягом найближчих 5-10 років. Також глава уряду назвав причини, через які Україна до сих пір не перебуває в ЄС. За його словами, це викликано невідповідністю європейським стандартам і скептичним ставленням членів Євросоюзу до розширення об’єднання.

Шмигаль додав, що вступ України в ЄС стане можливим, коли в боротьбі проти корупції або в правосудді будуть досягнуті європейські стандарти.

Поділитись