В Одеській області засуджено жінку, яка вбила 4-місячну дитину

В Одеській області засуджено жінку, яка вбила 4-місячну дитину

В Одеській області засуджено жінку, яка вбила свою 4-місячну дитину. Це випливає з рішення Любашівського районного суду Одеської області.

Як передає unian.ua, у документі сказано, що підсудна – уродженка села Нестоїта Котовського району Одеської області під час убивства перебувала вдома з сином сама.

Встановлено, що приблизно хлопчик періодично голосно плакав, що заважало його матері відпочивати. Жінка визнала, що, вважаючи сина голодним, кілька разів намагалася погодувати його молочною сумішшю, яку він відригував. Відтак перестала годувати, за її словами, «щоб дитина не захлинувся блювотними масами, і, намагаючись заспокоїти немовля, сунула йому в рот пустушку. Однак хлопчик випльовував соску і продовжував плакати. Як випливає із судового документа, жінка вирішила долонею «притримати соску в його роті», щоб перестав плакати і заснув.

«Перебуваючи в стомленому стані, будучи у своїх діях необережної і проявляючи злочинну недбалість, обвинувачена сунула дитині в рот дитячу соску, і притримала долонею її приблизно 2 хвилини», – йдеться в рішенні. У результаті, своєю рукою вона перекрила доступ повітря до носа і рота немовляти. Обвинувачена стверджує: думаючи, що син спить, вона лягла поруч з ним у ліжко і заснула, а мертвим виявила його лише вранці. Судово-медична експертиза встановила – смерть дитини настала в результаті асфіксії.

«Таким чином, обвинувачена своїми діями скоїла убивство з необережності, за яке передбачена відповідальність за ч.1 ст.119 КК України», – йдеться в документі.

Свою вину обвинувачена визнала. З огляду на це й інші причини, зокрема наявність у обвинуваченої ще однієї малолітньої дитини, суд призначив жінці покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Але на підставі ст.75 КК України засуджену звільнили від відбування призначеного судом покарання з випробувальним терміном 2,5 року.

Поділитись