В Одесі поліцейські безпідставно застосували фізичну силу відносно чоловіка

В Одесі поліцейські безпідставно застосували фізичну силу відносно чоловіка

В Одесі інспектори патрульної поліції безпідставно застосували фізичну силу відносно чоловіка. Поліцейським оголошено про підозру у перевищенні службових повноважень. Про це повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

“Працівники Одеського управління ДВБ НПУ встановили причетність окремих співробітників патрульної поліції до протиправних дій. Напочатку 2019 року інспектори УПП під час нічного чергування в одному з міських дворів виявили дівчину та чоловіка, які сварилися між собою. На вимогу поліцейських надати документи, що посвідчують особу, одесит відповів відмовою. Між ним та патрульними почався конфлікт. Згодом співробітники поліції без відповідних підстав почали завдавати удари кийками, а коли він впав на землю – продовжили бити ногами. В результаті протиправних дій поліцейських потерпілий отримав легкі тілесні ушкодження”, – йдеться у повідомленні.

Наразі оперативники внутрішньої безпеки поліції, слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Миколаєві, під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області вручили 25-ти та 30-річному інспекторам УПП підозру за ч.2 ст.365 (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

У разі доведення вини фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись