В Одесі підрядник привласнив 6 мільйонів гривень

В Одесі підрядник привласнив 6 мільйонів гривень

Військова прокуратура Південного регіону України повідомляє, що фахівці здійснюють нагляд за додержанням законів під час здійснення досудового розслідування у формі процесуального керівництва у кримінальному провадженні за фактом можливого зловживання службовими особами Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління службовим становищем в інтересах суб’єктів господарювання, з метою отримання ними неправомірної вигоди.

Під час досудового розслідування встановлено, що Південне ТерКЕУ із ТОВ «Будівельна компанія “Укрінбуд” уклало договір генерального підряду на будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу у військовому містечку Дачне-2, що розташоване в с. Дачне Одеської області, на загальну суму майже 25 млн гривень, передає pivdenukraine.com.ua.

Упродовж 2018 року, на підставі актів виконаних робіт, Південне ТерКЕУ прийняло та оплатило підряднику роботи на суму понад 12 млн гривень.

Однак за результатами проведеної судової будівельно-технічної експертизи встановлено, що обсяги та вартість фактично виконаних робіт не відповідають даним, вказаним в актах приймання виконаних робіт, та мають різницю на суму 6,1 млн гривень.

Наразі Військова прокуратура Південного регіону України готує матеріали для призначення у кримінальному провадженні судової економічної експертизи, після завершення якої буде вирішено питання про повідомлення винним особам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Досудове розслідування інших кримінальних проваджень, що стосуються будівництва військового містечка, перебуває на постійному контролі Військової прокуратури Південного регіону України.

Поділитись