У Києві продавали систему прослуховування мобільного зв’язку

У Києві продавали систему прослуховування мобільного зв’язку

У Києві викрито групу осіб при спробі збути за 480 тис євро комплекс для прослуховування телефонних розмов. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчими Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області повідомлено про підозру трьом особам у незаконному збуті спеціальних технічних засобів отримання інформації (ч. 2 ст. 359 КК України).

“Згідно з матеріалами слідства, підозрювані придбали потужний комплекс моніторингу мобільного зв’язку, який, згідно закону, використовується виключно правоохоронними органами та суб’єктами оперативно-розшукової діяльності. Цей пристрій дає можливість знімати інформацію у всіх діапазонах мобільного зв’язку, зокрема «прослуховувати» телефонні розмови і контролювати інтернет трафік. З метою його незаконного збуту вони підшукали особу, яка мала виступити посередником у нелегальній оборудці. Правоохоронці затримали підозрюваних після того, як вони продемонстрували роботу комплексу та отримали за його продаж 480 тис євро”, – йдеться у повідомлені.

Слідчі дії тривають.

Встановлюються обставини правопорушення та інші особи, які можуть бути причетні до його вчинення.

Поділитись