В Керченські протоці катер “Бердянськ” був пробитий снарядом з російського вертольота

В Керченські протоці катер “Бердянськ” був пробитий снарядом з російського вертольота

Балістична експертиза показала, що катер “Бердянськ” був пробитий бронебійним снарядом, випущеним з російського вертольота Ка-52, що лише підтверджує агресивний характер нападу РФ на українські кораблі в листопаді 2018 року.

Про це заявив заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський під час засідання форуму ОБСЄ із співробітництва в галузі безпеки у Відні, – повідомляє “Укрінформ”.

“Ми хотіли б звернути увагу делегацій на результати балістичної експертизи ушкоджень, нанесених під час атаки на три українських кораблі і їх екіпажі з боку Російської Федерації 25 листопада 2018 року. Ці кораблі були повернуті Росією в Україну в листопаді минулого року згідно з обов’язковим наказом Міжнародного трибуналу по морського права. Пробоїна в бронетанковому катері “Бердянськ” виникла в результаті прямого попадання бронебійного снаряда, випущеного з ударного вертольота Ка-52 ВМФ Росії”, – заявив він.

Представник України підкреслив, що ці докази “чітко підтверджують агресивний і незаконний характер дій, які Росія здійснила в Чорному морі в листопаді 2018 року”.

“Інші два корабля, “Яни Капу” і “Нікополь”, були відправлені на завод для ремонту. Українська делегація раніше вже повідомляла форуму ОБСЄ з безпеки співробітництва детальну інформацію про серйозні пошкодження і факти мародерства, скоєних російською стороною на захоплених катерах”, додав Лоссовський.

Поділитись