В Італії звернулися до Путіна з проханням

В Італії звернулися до Путіна з проханням

Асоціація італійських адвокатів Camere Penali del Diritto Europeo e Internazionale ( «Палата фахівців з кримінального європейського права») звернулася до Росії з проханням вислати до Італії гуманітарний вантаж для боротьби з поширенням коронавірусу.

«Європейський союз не проявив солідарність і показав багато егоїзму щодо Італії. Ми вважаємо, що Італія повинна звернутися до Росії як країни-партнера. Ми просимо у Путіна направити в Неаполь вантаж масок з фільтрами і наборів щодо запобігання зараження», – сказав глава організації Олександро Марія Тіреллі.

Асоціація просить італійський уряд в терміновому порядку забезпечити населення півдня Італії масками, одноразовими рукавичками, окулярами і стерилізаторами, рекомендуючи звернутися за допомогою до РФ.

“Ми не можемо не звернутися за допомогою до Російської Федерації – країні, все ще мало порушеної COVID-19. У зв’язку з цим ми просимо президента Росії увімкнути надсилання в Південну Італію вантажного судна з масками FPP3, щоб захистити незаражені райони і допомогти населенню шляхом відправки апаратів інтенсивної терапії”, – йдеться у зверненні.

Тіреллі зазначив, що ситуація з коронавірусом може змінити карту економічних відносин в Європі та зв’язку між країнами. За його словами, в країні зростає невдоволення Євросоюзом, і широкі верстви населення підтримують Росію.

Італія займає перше місце в Європі за поширенням коронавірусу. Згідно з офіційними даними, в країні зафіксовано понад 10 тисяч випадків зараження новим типом вірусу, число жертв перевищило 630 осіб.

Поділитись