В Італії запаси виноробів підуть на дезінфікуючі засоби

В Італії запаси виноробів підуть на дезінфікуючі засоби

Італійські винороби мають намір переганяти свої нерозпродані запаси в дезінфікуючий гель для рук.

Через карантинних заходів та масового закриття барів і ресторанів по всій Італії продажу вина впали майже вдвічі, тому у виробників накопичилося в льохах занадто багато незатребуваної продукції. Наближення сезон збору нового врожаю змушує їх шукати оригінальні способи реалізації минулорічного вина.

Союз фермерів Conagricoltura звернувся до уряду з проханням дозволити виноробам переробляти улюблений італійцями напій в дезінфікуючий засіб. На їхню думку, це дозволить “вбити двох зайців одним пострілом”: допомогти вижити зазнають серйозні економічні труднощі виробникам виноробної продукції Made in Italy, а також забезпечити вихід з локдауну Італію товаром першої необхідності, які користуються з недавніх пір колосальним попитом. На Апеннінах абсолютно всі торгові точки, салони краси, бари, ресторани при вході в заклад зобов’язані запропонувати клієнтам скористатися антисептиком, крім того, самі італійці теж намагаються не виходити з дому без пляшечки з захисним гелем.

Як пояснює винороб з Апулії Коррадо Капечі Мінутолі, зробити санітазейзер з вина досить просто і вигідно з економічної точки зору, за умови що за основу буде взята продукція з терміном придатності.

“Хороше вино для виробництва дезинфікуючого гелю для рук використовувати невигідно. Хто ж стане купувати гель, зроблений з елітного Бароло? Хіба що багатії. Але вони не є нашою цільовою аудиторією”, – зауважив Мінутолі.

За розрахунками виноробів, вартість одного літра гелю, виробленого з вина, буде варіюватися в районі 3-4 євро, тоді як в даний момент антисептик такого формату в середньому обходиться італійцям в 12-14 євро. Економія очевидна. Мабуть, тому в деяких італійських регіонах вже від слів перейшли до справи. Так, наприклад, адміністрація області Базіліката напередодні дала добро на виробництво “винного” гелю.

Однак далеко не всім експертам ця інноваційна ідея припала до душі з тієї простої причини, що в вищезгадану схему абсолютно не вписуються органічні виноробні, що виробляють високоякісну продукцію, яку “блюзнірство” перетворювати в звичайний етиловий спирт.

Поділитись