В Італії складена вікова шкала смертей від нового вірусу nCoV

В Італії складена вікова шкала смертей від нового вірусу nCoV

За останню добу в Італії від нового коронавірусу померли 475 осіб, що стало рекордом з початку поширення інфекції.

Загальна кількість жертв в країні становить 2 978 осіб. Про це повідомив глава Департаменту цивільного захисту Італії Анджело Борреллі.

При цьому чиновник зазначив, що зросла і кількість видужали – на 1 084 (37%) і досягло 4 025 пацієнтів. За його даними, загальне число інфікованих складає 28 710, що на 2 600 осіб більше, ніж днем ​​раніше. Таким чином темп зараження коронавірусом в Італії зберігається через зростання смертності: з початку спалаху заразилися 35 713 італійців, в тому числі вилікувалися і померли.

Найбільше інфекція торкнулася північні області країни – Ломбардія, де 21 лютого була виявлена ​​локальна спалах коронавірусу, а також Емілії-Романьї і Венето. За словами глави Вищого інституту здоров’я Італії Сільвіо Брузаферро, епідемія охоплює і інші області країни, однак її поширення йде більш повільними темпами.

Експерти відзначають, що середній вік померлих італійців складає 79,4 року, на 15 років вище, ніж в цілому у інфікованих коронавірусів пацієнтів. Уточнюється, що 71,6% загиблих пацієнтів – чоловіки і 28,4% – жінки. Із загальної кількості смертей за все два у пацієнтів до 40 років (чоловік з психічними захворюваннями, діабетом і ожирінням, а також жінка 39 років з онкологією).

За даними медиків, велика частина померлих страждали на гіпертонію, цукровий діабет і захворюваннями серця. У майже 20% померлих була онкологія, а 17% страждали від ниркової недостатності.

У публікації йдеться, що в 80,9% випадків хвороба протікає в легкій або помірній формі, важких випадків налічується близько 13,8%, лише 4,7% – критичні. Як відзначають дослідники, в групу ризику потрапляють люди похилого віку: в цій категорії смертність становить 14,8%, а у дітей до дев’яти років смертей не з’являлися.

Хворі до 39 років помирають рідко, смертність становить всього 0,2%. У сорокарічних ризик померти – всього 0,4%, у п’ятидесятирічних – 1,3%, до 70 років доходить до 8%. При цьому, чоловіки помирають частіше жінок: 2,8% проти 1,7%. Загальна смертність від вірусу на сьогодні склала 2,3%.

Поділитись