В Ірані розпочато судовий розгляд у справі про катастрофу українського літака

В Ірані розпочато судовий розгляд у справі про катастрофу українського літака

Ібрагім Раїсі, глава іранської судової системи заявив, що розпорядився почати судовий розгляд щодо людей, відповідальних за потрапляння ракети в український літак, повідомляє IRNA.

Раїсі підкреслив, що командування Корпусу вартових ісламської революції, керівництво цивільної авіації і генштаб повинні зібрати і подати пояснення щодо посадових осіб, після чого буде визначено коло тих, хто безпосередньо причетний до катастрофи.

Нагадаємо, Корпус вартових ісламської революції ( елітні частини ЗС Ірану) визнав відповідальність за аварію українського літака під Тегераном. Про це в суботу заявив командувач Повітряно-космічними силами КВІР бригадний генерал Амір Алі Хаджизаде. Він зазначив, що «літак був ідентифікований як крилата ракета, у оператора було 10 секунд, щоб прийняти рішення».

Експерти української держкомісії з розслідування катастрофи детально відновили картину події в тегеранському небі. Про це пишуть українські видання.

«Зенітна ракета вразила лайнер в нижню передню частину фюзеляжу, прямо під кабіною пілотів. Пряме влучення, і кабіна спалахнула зсередини. Миттєво відключився транспондер літака, який подає сигнали про політ. Миттєво зник зв’язок», — написав у соцмережах один і українських журналістів з посиланням на джерела в комісії.

Джерело також додало, що після вивчення фрагментів лайнера експерти зрозуміли, що не вистачає нижньої частині кабіни. Вона була знищена. Фрагменти верхньої частини кабіни вдалося знайти. На ній були пробоїни від вражаючих елементів бойової частини ракети. Експерти не виключають, що друга ракета вразила фюзеляж знизу, ближче до місця першого попадання.

Поділитись