В Індії в ході протестів затримали майже 140 осіб за добу

В Індії в ході протестів затримали майже 140 осіб за добу

Не менш 139 осіб, в основному студентів місцевих вишів, затримані за минулу добу в Нью-Делі під час спроб організувати протести проти прийняття нової редакції закону про громадянство Індії.

Як повідомляє газета The Times of India, затримання проходили в різних районах центру індійської столиці, серед затриманих 79 жінок. Більшість було відпущено через кілька годин.

Студентські організації звинувачують поліцейських у жорстокості і невиправданих затриманнях. Поліція в свою чергу вказує, що студенти порушували режим заборони на масові заходи і демонстрації, введений владою в центрі столиці.

“Поліція затримує всіх, хто схожий на студента, і тягне в дільницю, щоб зупинити демократичний протест”, – заявив пресі глава Всєїндійськой студентської асоціації Саї Баладжи. Асоціація має намір оскаржити дії поліції в офіційному порядку.

Крім столиці протести проти закону про громадянство тривали в ряді регіонів країни, в тому числі в Ченнаї і Бангалорі на півдні Індії, а також в містах північного штату Уттар-Прадеш, де теж пройшли затримання.

Лідери опозиційної партії Індійський національний конгрес, в тому числі Рахул Ганді і Соня Ганді, провели в понеділок в Нью-Делі сидячу акцію протесту проти нової редакції закону на місці кремації Махатми Ганді, вони оголосили про початок сатьяграхи – мирної форма протесту, яку використовував лідер індійського національно-визвольного руху Ганді, проти “нелегітимного закону”.

Індійські студенти, які навчаються в закордонних університетах, а також представники індійських громад у зарубіжних країнах, організували в минулі дві доби акції протесту в Лондоні, Нью-Йорку, Парижі, Вашингтоні, Берліні, Женеві, Гаазі, Барселоні, Сан-Франциско, Токіо, Амстердамі, Мельбурні.

Поділитись