В Європі ліквідували велику мережу італійської Ндрангети

В Європі ліквідували велику мережу італійської Ндрангети

Близько тридцяти осіб заарештовано в рамках великої операції італійських борців з мафією, які вони провели за сприяння європейських колег в Німеччині, Іспанії та Румунії, а також на самій італійській території, повідомляє італійське управління по боротьбі з мафією.


“Важкий удар”, як зазначається в тексті, нанесений по кільком сім’ям могутнього мафіозного угрупування ндрангета, що діяли в основному в районі Турина. В операції взяли участь 200 співробітників антимафіозного управління, а також сотня агентів поліції, Фінансової гвардії і корпусу карабінерів. За кордоном арешти і конфіскацію в середу провели 500 поліцейських з Румунії, Іспанії та федеральної землі Німеччини Баден-Вюртемберг.

Крім арештів підозрюваних, поліція конфіскувала банківські рахунки і майно, в тому числі нерухомість і автомобілі, “на один мільйон євро”, наголошується в комюніке. Зокрема, в Турині арешт накладено на кавову обжарочну майстерню, бар і тютюнову лавку.

Як заявив голова парламентської комісії з боротьби з мафією Нікола Морра, розслідування і операція дозволили знешкодити “європейську мафіозну мережу” Ндрангети.

“У нас є злочинна сила, яка не тільки монополізувала територію і поневолила її для своїх злочинних цілей, але і володіє вражаючою економічною потужністю, за допомогою якої вона здатна розширюватися в будь-якій точці Європи”, – йдеться в заяві Морро.

Поділитись