В ЄС можуть переглянути рішення про скасування санкцій проти Білорусі

В ЄС можуть переглянути рішення про скасування санкцій проти Білорусі

Глава міністерства закордонних справ ФРН Хайко Маас зазначив, що останні події в Білорусі підштовхують країни Європейського союзу переглянути рішення про скасування санкцій щодо цієї держави.


“Нагадаю, що ЄС скасував санкції проти Білорусії, тому що та зробила кроки в правильному напрямку, наприклад, зі звільнення політв’язнів. Тут, однак, ми дуже серйозно повинні обговорити в ЄС, чи можемо ми перед обличчям недавніх подій, подій останніх днів залишити його в силі, або це рішення повинно бути якимось чином незабаром переглянуто”, – сказав Маас на прес-конференції за підсумками переговорів з російським колегою Сергієм Лавровим.

Вибори президента Білорусі пройшли 9 серпня. За попередніми даними ЦВК Білорусі, Лукашенко набирає 80,08%, на другому місці – Світлана Тіхановська з 10,09%.

У штабі Тіхановської розповіли, що не визнають результати ЦВК, підкреслюючи, що дані з дільниць у всіх районах республіки демонструють, що вона набрала 70-80%. У неділю і понеділок в ряді міст Білорусії пройшли масові несанкціоновані акції протесту. Мітингувальники в центрі Мінська споруджували барикади зі сміттєвих баків. Міліція застосувала проти них сльозогінний газ, водомети і світлошумові гранати. У МВС Білорусі пояснили, що в результаті акцій затримані приблизно 3 тисячі людей.

Поділитись