В Херсоні викрили голову сільради на хабарі

В Херсоні викрили голову сільради на хабарі

Стало відомо, що у Херсоні викрили голову сільради на хабарі у тисячу доларів. Про це йдеться на сторінці Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України у Facebook.

Працівники Управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчими обласного главку поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Херсонської області задокументували факт отримання неправомірної вигоди в.о. голови однієї з сільських рад Суворовського району міста.

“Як попередньо встановили правоохоронці, остання налагодив корупційну схему вирішення земельних питань. 1000 доларів США за вирішення питання про збір позачергової сесії сільської ради та винесення на розгляд питання про надання підприємцю дозволу на укладення договорів оренди двох земельних ділянок для розміщення тимчасових споруд. У разі відмови – затягування процесу або взагалі негативний розгляд цього питання на сесії. Задокументувано факт вимагання та отримання фігуранткою неправомірної вигоди. Гроші вилучено, опечатано та долучено до матеріалів кримінального провадження у якості речових доказів”, – повідомила Національна поліція УкраїниПоліція Херсонської області МВС України.

В.о. голови однієї з сільських рад затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Планується повідомлення про підозру за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. Тривають першочергові слідчі дії.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

 

Поділитись