В готелі розповіли, хто був в томському номері Навального

В готелі розповіли, хто був в томському номері Навального

Одна з адміністраторів Xander Hotel розповіла ЗМІ, що співробітникам Фонду боротьби з корупцією дозволили піднятися в номер Олексія Навального, припустивши, що блогер міг отруїтися чимось з міні-бару.

Раніше в офіційному акаунті Навального в Instagram з’явилася заяву, що отруту “Новачок”, якою його отруїли, знайшли на пляшках з готельного номера в томської готелі Xander Hotel. Також в повідомленні стверджувалося, що після того як соратники блогера дізналися про його госпіталізацію, то викликали адвоката, зайшли в номер і почали фіксувати, описувати і упаковувати все виявлене, включаючи пляшки готельної води.

На запитання журналістів, як сторонні люди потрапили в колишній номер Навального, адміністратор готелю в Томську повідомила, що співробітники ФБК і штабу Навального розповіли їй про інцидент з блогером в літаку, і після наради з керівництвом готелю їм показали кімнату.

“Ми пішли назустріч, вирішили показати. Раптом це харчове отруєння чимось з міні-бару. Все буває в житті, ніколи такого не було. Ми показали в моїй присутності”, – повідомило джерело.

Олексію Навальному стало погано 20 серпня в літаку, що летів з Томська в Москву. Літак екстрено сів у Омську, і блогера доставили в лікарню.

Пізніше Навального перевезли до німецької клініки “Шаріте”. Через кілька днів влада Німеччини заявила, що його отруїли субстанцією з групи отруйних бойових речовин “Новачок”. Німецький уряд повідомляв також, що ці висновки підтвердили лабораторії Швеції і Франції, дослідження на запит Берліна проводить і Організація із заборони хімічної зброї.

Поділитись