В Чорнобилі зафіксували різкий приплив туристів після серіалу

В Чорнобилі зафіксували різкий приплив туристів після серіалу

Держагентство України з управління зоною відчуження повідомило про різке зростання туристичного потоку в Чорнобиль після виходу однойменного серіалу.

В агентстві зазначили, що з початку 2019 року зону відвідали 107 тисяч чоловік. “Такий рекорд був встановлений в жовтні. Зростання ж відвідуваності почалося навесні”, – йдеться в повідомленні.

В Україні зростання інтересу до зони відчуження зв’язали зі спрощенням процедури оформлення пропуску, а також ажіотаж навколо зони, викликаний серіалом HBO «Чорнобиль».

Як повідомляється, найбільше в Чорнобиль прагнуть потрапити туристи з Великобританії, Польщі, Німеччини, США та Чехії.

Нагадаємо, турфірми вже почали проводити офіційні екскурсії до пульта управління четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Як повідомляється, туристів водитимуть безпосередньо в зал управління четвертим енергоблоком, що вибухнув 26 квітня 1986 року. Через високий рівень радіації знаходитися в приміщенні можна буде всього кілька хвилин і тільки в захисному костюмі, касці, респіраторі і рукавичках.

За словами експертів, короткочасне перебування в цьому місці відносно безпечно для людини. Крім того, на зворотному шляху туристи будуть проходити два тести на наявність небезпечних речовин в організмі і на одязі.

У самому залі управління багато обладнання було вкрадено і вилучено безпосередньо після катастрофи. Однак всередині все ще присутні вже заіржавілі стенди, дисплеї та інший інвентар.

Поділитись