В Азербайджані заявили про 47 порушень перемир’я Вірменією

В Азербайджані заявили про 47 порушень перемир’я Вірменією

Міністерство оборони Азербайджану заявило про 47 порушень режиму припинення вогню на різних напрямках лінії зіткнення з Вірменією за добу.

“Підрозділи збройних сил Вірменії протягом доби порушили режим припинення вогню в різних напрямках фронту 47 раз. З позицій, розташованих в селі Мосесгех і на безіменних висотах на території Бердського району, і на безіменних висотах на території Чамбаракського району Вірменії, піддалися обстрілу позиції азербайджанської армії в селі Агдам і на безіменних висотах на території Товузьського району, і на безіменних висотах на території Гедабекського району”, – повідомили у військовому відомстві.

Уточнюється, що “позиції азербайджанської армії були також обстріляні з позицій”, розташованих поблизу сіл “Шихлар, Новрузлу, Юсіфджанли, мерз Агдамського району, Куропаткіно Ходжавендского району, Ашаги Вейселлі, Гараханбейлі, Ашаги Сейідахмедлі, Кюрдляр, Горадіз Фізулінського району, Мехді Джебраїльський району, а також з позицій, дислокованих на безіменних висотах на території Геранбойського, Тертерського, Агдамського, Ходжавендского і Фізулінського районів”.

Бойове зіткнення на вірмено-азербайджанському кордоні триває з 12 липня в суміжних районах – Товузьському і Тавушському, що межують також з Грузією і знаходяться в декількох сотнях кілометрів від Нагорного Карабаху, де зараз ситуація спокійна. У місці обстрілу знаходяться бойові пости, дислоковані поблизу села Мовсес.

За інформацією Баку, загинули 12 азербайджанських військових, включаючи генерала. Вірменська сторона заявила про загибель чотирьох військових, а також про поранення десяти військових і одного мирного жителя. Азербайджан і Вірменія перекладають вину за обстріл один на одного. Ряд країн і міжнародних організацій висловили стурбованість ситуацією на вірмено-азербайджанському кордоні і закликали сторони до діалогу. МЗС РФ заявив про готовність виступити посередником для стабілізації обстановки в регіоні.

Поділитись