В Австрії безкоштовно роздаватимуть прострочені продукти, придатні до вживання

В Австрії безкоштовно роздаватимуть прострочені продукти, придатні до вживання

Влада Австрії збираються заборонити магазинам викидати прострочені продукти харчування і зобов’яжуть торгові точки передавати їх безкоштовно на потреби благодійних організацій.

Такий захід передбачений в робочій програмі нового кабінету міністрів на 2020-2024 роки “Відповідальність за Австрію”.

“План дій проти харчових відходів “заявлений метою коаліційного кабінету міністрів Австрійської народної партії і партії “Зелені”. Він передбачає створення системи розподілу продуктів харчування в партнерстві з виробниками, торговельними компаніями та благодійними організаціями. Як наголошується в документі, влада відповідно до плану мають намір ввести заборону на утилізацію ще їстівних харчових продуктів з вичерпаним терміном придатності.

Розподілом таких продуктів займеться національний координаційний центр. Він буде відповідати за їх відповідність нормам і стандартам якості. За основу для нововведення в Австрії був узятий французький досвід – там подібна система передачі продуктів благодійним організаціям існує щоб уникнути великих обсягів харчових відходів.

7 січня президент Австрії Александер Ван дер Беллен привів до присяги новий коаліційний уряд республіки. Лідер АНП Себастьян Курц став канцлером, лідер “Зелених” Вернер Коглер – віце-канцлером, міністром у справах державної служби та спорту.

Поділитись