В Алеппо вперше за 8 років почалося відновлення зруйнованих районів

В Алеппо вперше за 8 років почалося відновлення зруйнованих районів

Відновлення районів, постраждалих в ході протистояння з бойовиками, почалося в сирійському Алеппо. Перша бригада комунальників вийшла на вулиці селища Захра, і вперше за вісім років там ведуться роботи з благоустрою.

“В цілому відновлення йде швидко, і вже скоро я запрошу вас на каву до свого кабінету в цьому районі”, – пообіцяв журналістам віце-мер Алеппо Ахмад Кадур. Він приїжджає в цей район майже кожен день.

Екскаватори зносять барикади з покришок, бочок і ґрунту, бульдозери розчищають дорогу. Тепер одна з найнебезпечніших трас в передмісті Алеппо – в селище Захра – вільна для проїзду. Цілих будинків в цій частині Захри мало. По цих вулицях проходила передова. Колись елітне і дороге житло перетворилося в вогневі рубежі.

Один з місцевих жителів – адвокат Ферас Хауи: “Алеппо – це квітка серед усіх міст Сирії, а наш район – був перлиною цієї квітки! Що вони наробили, тільки подивіться! У мене просто немає слів! Не один рік ми жили в страху. Спасибі армії. Тепер хоча б наші діти будуть жити спокійно”, – говорить він.

Спокійно, не боячись потрапити під вогонь бойовиків, сьогодні працюють і телефоністи. Вони відновлюють пошкоджені лінії. “Цією дорогою довго стріляв снайпер, ми не могли підібратися до наших розподільних шаф – це було б самогубство. Тому ми не могли приступити до ремонту, пошкоджень багато. Але тепер все зробимо так, як було до війни – навіть краще”, – пообіцяв технік телефонної компанії Махер Хаджомар.

Поділитись