В адміністрації Зеленського пояснили, навіщо Кремль стягує війська до кордону України

В адміністрації Зеленського пояснили, навіщо Кремль стягує війська до кордону України

В адміністрації президента України Володимира Зеленського заявили, що керівництво Росії, зосереджуючи військову міць на українському кордоні, намагається максимально нагнітати нервозність не тільки в Україні, але і в решті світу.

На думку Офісу Зеленського, своїми діями Кремль, зокрема, намагається змусити Київ визнати окупацію частини Донецької і Луганської областей.

“Ми бачимо відверті спроби за допомогою різних форм тиску домогтися від України визнання ніби” світом “тієї окупації, яка є в Донецьку і Луганську. Тобто змусити Україну прийняти те, що там є, в тому вигляді, як воно там є. Але це точно не може спрацювати”, – цитує РБК-Україна заяву радника глави Офісу президента Михайла Подоляка.

За словами Подоляка, своїми останніми діями Росія намагається максимально нагнітати нервозність як в Україні, так і в решті світу, і суть її політики залишається незмінною. “Які насправді плани Кремля – ​​найкраще знають в Кремлі, а не десь ще. За останні тижні ситуація залишається однаково напруженою. Але при цьому з кожним днем ​​наростає увагу світу до цієї ситуації, і цей фактор працює в нашу користь” , – зазначив Подоляк.

30 березня Росія почала стягувати уздовж кордону України 28 батальйонних тактичних груп, плануючи підтягнути ще до 25 батальйонних тактичних груп під виглядом підготовки до навчань.

1 квітня Кремль прокоментував зосередження військових сил Російської Федерації біля кордонів України, заявивши, що це не повинно нікого турбувати.

Президент Володимир Зеленський заявив, що РФ намагається тиснути на Україну шляхом посилення військ на кордоні. При цьому він запевнив, що Україна готова до будь-яких провокацій і продовжує відстоювати на переговорах позицію впровадження більш ефективного режиму припинення вогню на Донбасі.

Під час візиту Зеленського до Франції канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Макрон закликали Російську Федерацію відвести війська від українських кордонів. Макрон заявив, що міжнародне співтовариство має визначити чіткі “червоні лінії” у відносинах з Росією.

Поділитись