Уся Сирія залишилася без електрики після вибуху на газопроводі

Уся Сирія залишилася без електрики після вибуху на газопроводі

В результаті вибуху на газопроводі біля Дамаска на всій території Сирії сталося відключення електропостачання. Про це у понеділок, 24 серпня, повідомляє державне інформаційне агентство SANA з посиланням на міністра енергетики країни Мухаммеда Зухейра Харбутлі.

У повідомленні говориться, що вибух стався на відрізку між районами Аль-Дамір і Адра. За словами сирійського міністра енергетики, це шостий вибух подібного роду.

Харбутлі додав, що міненерго разом з міністерством нафти працює над ліквідацією наслідків вибуху і розраховує відновити електропостачання в країні протягом кількох годин.

У свою чергу міністр нафти Сирії Алі Сулейман Ганім заявив, що вибух був терористичним актом. Пожежникам вдалося ліквідувати загоряння, викликане вибухом.

“Після оцінки ситуації було встановлено, що вибух, який стався на газопроводі між районами Адра і Думейр, був викликаний терористичним актом”, – сказав він.

Ганім також додав, що фахівцям вдалося усунути неполадки на всіх електростанціях країни. Всі вони готові до роботи. За його оцінками, в найближчі години вдасться відновити подачу електроенергії на території всієї країни.

Поділитись