Уряд звільнив головного українського “декомунізатора”

Уряд звільнив головного українського “декомунізатора”

Директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович був звільнений зі своєї посади за рішенням кабінету міністрів України.

Про це пише видання «Страна.ua» з посиланням на заяву депутата від партії «Слуга народу» Максима Бужанського.

Нардеп зазначив, що звільнення відбулося за згодою сторін. Офіційне оголошення про це рішення, судячи з усього, буде зроблено під час брифінгу.

Пізніше інформацію про звільнення В’ятрович підтвердив на своїй сторінці в Facebook. У прощальному відеозверненні він заявив, що «в основному досяг» амбітних цілей, які він перед собою ставив.

В’ятрович також висловив упевненість в тому, що після його відходу інститут продовжить працювати в тому напрямку, який було задано при ньому, а також понадіявся на відкриття «Музею Революції гідності».

«Я отримав запевнення від прем’єр-міністра Олексія Гончарука що, незважаючи на зміну керівника, інститут збереже статус органу влади і інструменту політики національної пам’яті, будуть продовжені формат і напрямки роботи», – сказав він.

Український інститут національної пам’яті, який очолював В’ятрович, є державним органом, підвідомчим Кабінету міністрів України, і відповідає за формування і реалізацію історичної політики держави.

Володимир В’ятрович – український історик, який здобув освіту у Львівському університеті. Був одним з активістів Євромайдану. У 2014 році він був призначений на посаду директора інституту національної пам’яті, де активно зайнявся декомунізацією країни. Саме він представляв відповідний законопроект у Верховній Раді.

Фото з Фейсбук В’ятровича.

Поділитись