Уряд збільшує кількість дитячих садків

Уряд збільшує кількість дитячих садків

Для забезпечення доступу дітей до якісної дошкільної освіти уряд планує розширити мережу не лише державних закладів, а й приватних.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, передає УНН з посиланням на Урядовий Портал.

“Для якісної освіти найменших українців потрібно розв’язати три першочергові задачі. Це подолання черг в дитсадки, відкриття приватних закладів та забезпечення безбар’єрного та інклюзивного доступу”, – зазначив Гончарук.

В урядовому повідомлені йдеться, що на 1 вересня 2019 року черга до дитсадків становила понад 30 тис. дітей. Щоб змінити ситуацію, пропонується, окрім відкриття нових садочків та груп у державних закладах, розширити мережу приватних.

“Для цього, зокрема, стоїть завдання лібералізації вимог до відкриття та функціонування приватних закладів дошкільної освіти та встановлення пільгової плати за оренду приміщень”, – йдеться в повідомленні.

Більше уваги планують приділити безпечному, інклюзивному середовищу з безбар’єрним доступом.

“Упродовж 2020-2021 років уряд буде провадити інституційний аудит. Оцінка якості дошкільної освіти здійснюватиметься за методикою ECERS (Early Childhood Environment Rating Scale). Починаючи з 2021 року щонайменше 10% педагогічних працівників закладів дошкільної освіти підвищуватимуть професійну кваліфікацію за новими програмами”, – зазначається в повідомленні.

Водночас уряд подбає про підвищення соціального статусу педагогів, зокрема через збільшення рівня заробітної плати. Також серед мотиваційних заходів – збільшення тривалості відпустки та грошова допомога випускникам вишів, які укладуть угоду на працевлаштування.

Поділитись