Уряд України вирішив підняти податки

Уряд України вирішив підняти податки

Кабінет міністрів України зареєстрував у Верховній раді законопроект з поправками до Податкового кодексу щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень № 5600.

Законопроект пропонує проіндексувати ставки акцизного податку на алкоголь, екологічного податку та орендної плати за користування радіочастотним ресурсом з урахуванням інфляції в 2020 році і збільшити їх на 5%, а також на 14,5% підняти ставку ренти за користування надрами.

Також пропонується надати право податковим органам стягнути податковий борг без звернення до суду, забезпечити податковою заставою донарахованих за результатами перевірок сум на час адміністративного або судового оскарження.

Законопроект містить пропозицію обмежити в праві виїзду керівника компанії за кордон до повного погашення податкового боргу, а також уповноважити Державну податкову службу України отримувати запит на інформацію від платника податків не тільки за фактом правопорушення, а й з інших питань, пов’язаних з оподаткуванням та можливими порушеннями.

Крім того, пропонується обкласти податком на доходи фізосіб (18%) доходів, отриманих від продажу протягом року третього і наступних об’єктів нерухомості.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що зміни в Податковому кодексі принесуть бюджету країни до 60 млрд грн. При цьому зміни в Податковому кодексі не торкнуться ні бізнес, ні фізичних осіб підприємців, обіцяють в уряді України.

Поділитись