Уряд спростив отримання громадянства для іноземних учасників операції на Донбасі

Уряд спростив отримання громадянства для іноземних учасників операції на Донбасі

Уряд спростив отримання громадянства для іноземних громадян, які брали участь в ООС на Донбасі.

Про це повідомив в п’ятницю прем’єр-міністр країни Олексій Гончарук в своєму телеграм-каналі. За словами Гончарука, перш іноземці, які брали участь на боці Києва в силової операції на Донбасі, не мали можливості отримати посвідку на проживання в Україні, що є першим кроком для отримання українського громадянства.

“Зараз уряд затвердив відповідний механізм”, – повідомив український прем’єр. Дане рішення спрощує подачу документів на отримання громадянства, запевняє він.

Раніше в грудні Гончарук повідомив, що уряд України встановив новий порядок надання громадянства “іноземцям, які зазнали на батьківщині політичного переслідування за захист України”.

У серпні президент України Володимир Зеленський доручив уряду розробити законопроект про спрощений порядок отримання громадянства України громадянами РФ, які “переслідуються за політичні переконання”. Згідно з указом, спрощений порядок також буде поширюватися на іноземців і осіб без громадянства, які “брали участь в здійсненні заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони України”.

Поділитись