Уряд скасував 27 тисяч санкцій проти імпортерів і експортерів

Уряд скасував 27 тисяч санкцій проти імпортерів і експортерів

Кабінет міністрів України скасував дію більше 27 тисяч спеціальних санкцій, які були застосовані до суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності та іноземних суб’єктів господарської діяльності.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

“Згідно з рішенням уряду скасовано дію більше 27 тисяч спеціальних санкцій, що застосовані до суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності та іноземних суб’єктів господарської діяльності відповідно до статті 37 Закону України “Про зовнішньоекономічну діяльність”, – йдеться в повідомленні.

Дане рішення, відзначають в міністерстві, практично реалізує ряд заходів, спрямованих на валютну лібералізацію відповідно до закону України «Про валюті і валютні операції», і приводить у відповідність норми вищезазначених законів. Важливим, на думку фахівців Мінекономіки, є те, що скасовуються також спеціальні санкції, які були введені до вступу в силу Закону України «Про валюті і валютні операції».

“Ще один механізм тиску держави на бізнес пішов в минуле. Ми почули бізнес-спільноту і скасували «старі» санкції, тобто скасування отримали зворотну дію. Це і є наша місія – спрощувати життя бізнесу, а не ускладнювати її”, – прокоментував скасування санкцій міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов.

Поділитись