Управління Суецького каналу допустило провину капітана в інциденті з Ever Given

Управління Суецького каналу допустило провину капітана в інциденті з Ever Given

Причиною інциденту з контейнеровозом Ever Given, який сів на мілину і заблокував Суецький канал, стала людська помилка.

Таку думку в інтерв’ю японському агентству Kyodo висловив глава управління каналу Усама Рабіа.

«Є ймовірність, що капітан допустив помилку при управлінні або регулюванні швидкості», – вказав Рабіа.

За словами голови управління водною артерією, аналіз наявних даних підтверджує думку про те, що інцидент став наслідком людської помилки.

Рабіа підтвердив, що на судні був присутній лоцман від управління каналу, однак запевнив, що відповідальність за подію на представника відомства покласти не можна.

«Лоцман дає поради, але остаточне рішення приймає капітан. З нашого боку не було ніяких помилок, і ми не несемо ніякої відповідальності», – цитує його ЗМІ.

В ході прес-конференції 29 березня після розблокування каналу Рабіа також побічно поклав відповідальність за подію на капітана Ever Given.

23 березня на півдні водної артерії контейнеровоз Ever Given під прапором Панами сів на мілину. Він перекрив рух всім кораблям. На судні знаходилося понад 20 тис. Великовагових контейнерів. Їх переправляли з Китаю в Роттердам. Довжина Ever Given становить 400 м, а ширина – 59 м.

29 березня контейнеровоз зняли з мілини. Судно з допомогою буксирів почало рух у північному напрямку в бік озер для проходження техогляду. На наступний день голова управління каналу Усама Рабіа заявив, що блокування Суецького каналу є випадковістю. За оцінкою експертів, сума компенсації з власника контейнеровоза може скласти $ 1 млрд.

Поділитись