Уманська місцева прокуратура провела перевірку у виправних колоніях

Уманська місцева прокуратура провела перевірку у виправних колоніях

Уманська місцева прокуратура знову перевірила дотримання вимог законодавства про оплату праці у виправних колоніях.

Уманською місцевою прокуратурою на виконання вимог ст.26 Закону України «Про прокуратуру», ст.22 Кримінально-виконавчого кодексу України, проведено перевірки додержання вимог Кодексу законів про працю України, законів України «Про оплату праці», «Про охорону праці», «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та кримінально-виконавчого законодавства щодо повноти нарахування, своєчасності виплати засудженим заробітної плати, проведення відрахувань за виконавчими документами, у діяльності державних установ «Уманська виправна колонія (№129)» та «Старобабанівська виправна колонія (№92)».

Проведеними перевірками виявлено порушення низки вимог Кримінально-виконавчого кодексу України та інших нормативно-правових актів з указаних питань.

Зокрема, в порушення ст.120 КВК України, ст.95 Кодексу законів про працю України, у вказаних установах виконання покарань середньомісячна заробітна плата засудженим виплачувалася в розмірі, що в декілька разів менше від законодавчо встановленого мінімального розміру.

Окрім цього, встановлено, що засуджені, які відбувають покарання в установах, загалом залучаються адміністрацією до праці без укладання цивільно-правових або трудових договорів, що є порушенням ст.21 КЗпП України.

Також, в порушення ст.118 КВК України не усі засуджені, які мають виконавчі листи за цивільними позовами або про стягнення аліментів, працевлаштовані.

З метою усунення виявлених недоліків у діяльності службових осіб піднаглядних установи внесено 2 акти прокурорського реагування.

Поділитись