Укрзалізниця задумалася про закриття залізничного сполучення з Росією

Укрзалізниця задумалася про закриття залізничного сполучення з Росією

Укрзалізниця також розглядає питання припинення залізничного сполучення з РФ після того, як Росія пустила потяги в обхід України. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає 112 Україна.

При цьому міністр зазначив, що перед ухваленням такого рішення мають бути проаналізовані всі нюанси.

“Питання про залізничне сполучення з РФ в першу чергу розглядається зараз Укрзалізницею. Думаю, про остаточне рішення ми зможемо повідомити у 2018 році. Є дві складові – вантажна і пасажирська. З пасажирського у нас є єдиний російський потяг, що курсує у напрямку Кишинів-Москва та кілька українських, які прямують на Москву. Після аналізу, проведеного Укрзалізницею, ми будемо готові ухвалити урядове рішення відповідного характеру”, – заявив Омелян.

Він також зазначив, що Україна не зазнає збитків від припинення курсування російських потягів через свою територію.

“Що стосується прямого збитку для Укрзалізниці, він в розмірі однієї гривні на рік. Може хтось не знає, цю ділянку, за яким йшли транзитні поїзди, вантажні, пасажирські на південь РФ свого часу Укрзалізниця уклала угоду з РЖД про фактично безкоштовне транзитне проходження”, – констатував міністр.

Нагадаємо, що Російська залізниця з 11 грудня повністю перевела пасажирські потягидалекого прямування на нову залізничну лінію Журавка-Міллерово в обхід України.

“З введенням в дію нового графіка руху поїздів на 2017-2018 рік ділянкою Журавка-Міллерово почали курсувати понад 120 пасажирських і до 30 вантажних поїздів щодоби”, – йдеться в повідомленні РЖД.

При цьому на сьогодні транзитом територією України все ще курсує російський потяг№66/65 Кишинів-Москва, а у сполученні Україна-Росія курсують вісім поїздів формування Укрзалізниці.

Магістраль Журавка-Міллерово довжиною 137 км стала частиною швидкісного залізничного ходу, що з’єднує Центральну Росію з півднем РФ. На лінії побудовано сім нових станцій – Зайцівка, Сергіївка, Сохрановка, Кутейникове, Виноградівка (Воронезьска обл.), Колодязі та Боченкова (Ростовська обл.).

Росія почала будівництво залізниці Журавка-Міллерово в обхід території України у 2016 році.

7 вересня 2017 року Росія почала робочу експлуатацію залізниці, яка побудована в Ростовській та Воронезькій областях в обхід території України, а у вересні Росія організувала регулярний рух вантажних поїздів на лінії Журавка-Міллерово.

15 листопада в Росії заявили про початок руху пасажирських поїздів в обхід України через ділянку залізниці Журавка-Міллерово.

Поділитись