Укрзалізниця встановить нові ескалатори у вестибюлі залізничного вокзалу Києва

Укрзалізниця встановить нові ескалатори у вестибюлі залізничного вокзалу Києва

Укрзалізниця планує до кінця року встановити нові ескалатори у вестибюлі Центрального залізничного вокзалу в Києві. Наявні ескалатори майже вичерпали термін своєї експлуатації.

Про це повідомив в.о. голови правління ПАТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов на своїй сторінці у Twitter. Компанія вже підготувала технічне завдання, найближчим часом буде оголошено тендер на закупівлю нових, переадає info.uz.ua.

Ескалатори були встановлені у 2001 році під час реконструкції вокзалу станції Київ-Пасажирський. Вони працюють 20 годин на добу й обслуговують 20-40 тисяч пасажирів щоденно. Під час останнього технічного огляду були сформульовані зауваження щодо функціонування ескалатора, який працює на спуск. Зокрема, виявлено граничний знос поручнів ланцюга та їх приводу. У зв’язку із цим 28 лютого 2018 року було тимчасово призупинено роботу одного ескалатора. Ескалатор на підйом працює.

Наразі Укрзалізниця вживає заходів для якнайшвидшого відновлення роботи несправного ескалатора. Планується, що він запрацює на початку квітня, а термін його експлуатації має бути продовжено максимум до кінця поточного року. Керівництвом Укрзалізниці поставлено завдання встановити нові ескалатори вже до кінця поточного року.

Поділитись