Укрзалізниця підготує план реструктуризації до 2020 року

Укрзалізниця підготує план реструктуризації до 2020 року

План реструктуризації Укрзалізниці, який передбачає поділ компанії на трьох операторів – інфраструктурного, вантажного і пасажирського та плюс виробничий блок – буде готовий до кінця року.

Про це йдеться в повідомленні компанії, передає agropolit.com.

Повідомляється, що цей покроковий план стане частиною реалізації стратегії Укрзалізниці, узгодженої Кабінетом міністрів і затвердженої наглядовою радою ще в червні.

План реструктуризації «Укрзалізниці», який передбачає поділ компанії на три оператори: інфраструктурний, вантажний і пасажирський та плюс виробничий блок, буде готовий до кінця року. Доручення президента України Володимира Зеленського буде виконано в строк, ідеться в повідомленні.

Після доопрацювання та затвердження цього плану наглядовою радою, компанія почне конкретні кроки з його реалізації під контролем уряду. У повідомленні наголошується, всі ці базові елементи є частиною стратегії Укрзалізниці, але вона неможлива без дотримання кількох передумов: потрібно державне фінансування пасажирських перевезень і розвитку інфраструктури, забезпечення недискримінаційних умов (насамперед тарифних) між підприємствами приватного і державного секторів, а також сприяння у вирішенні соціальних проблем у процесі оптимізації діяльності.

Фото Александры Будилки (из архива FOTOmedia)

Поділитись