«Укрзалізниця» збудує два термінали на Волині та Закарпатті

«Укрзалізниця» збудує два термінали на Волині та Закарпатті

ПАТ «Укрзалізниця» планує побудувати два контейнерні термінали – на станції Ковель в Волинській області та станції Чоп в Закарпатській області. Про це повідомляє прес-служба перевізника.

«Ковель – це ключова точка на залізничній карті, модернізація інфраструктури якої дозволить створити новий транзитний коридор, який стане конкурентом переходу Брест – Малашевич. Наразі Укрзалізниця почала пошук партнерів для будівництва контейнерного терміналу на станції Ковель», – заявив в.о. голови «Укрзалізниці» Євген Кравцов.

За його словами, нині вантожопотік між Україною та ЄС стрімко зростає, тому Укрзалізниця реагує на цю тенденцію і розвиває нові вантажні маршрути.

«Перспективним є створення термінальних комплексів на станції Чоп, де будуть оброблятися вантажі, що прямують в центральну і північну Європу», – додав Кравцов.
Крім того, підприємство планує у 2020 році завершити електрифікацію ділянки «Ковель – Ізов».

Як зазаначає info.uz.ua, нині перевізник має техніко-економічне обгрунтування проекту електрифікації і позитивний експертний висновок проекту. Найближчим часом «Укрзалізниця» розробить проект електрифікації та надасть його на розгляд і затвердження уряду.

Поділитись