Укртрансгаз звернувся до ДБР і НАБУ з проханням не допустити втрати державною компанією 2,3 млрд грн

Укртрансгаз звернувся до ДБР і НАБУ з проханням не допустити втрати державною компанією 2,3 млрд грн

Укртрансгаз звернувся з заявою до Державного бюро розслідувань та Національного антикорупційного бюро України з проханням не допустити заволодіння коштами АТ «Укртрансгаз» у розмірі 2,3 млрд гривень компаніям ТОВ «Фінансова компанія «Фін – Інвест» та ПрАТ «Укренергозбут». Кошти були заблоковані на рахунках державного підприємства на виконання судового рішення, винесеного Арбітражним судом м. Києва 12.07.2007 року. Укртрансгаз розцінює таке рішення як неправомірне, а спільні дії двох приватних компаній – такі, що можуть мати ознаки шахрайства.

Про це повідомила пресслужба УТГ.

“Укртрансгаз звертається до слідчих органів за захистом своїх інтересів, оскільки наразі блокування грошових коштів та їх незаконна розтрата може негативно вплинути на стабільність роботи по забезпеченню сталого проходження опалювального сезону. Адже, після завершення анбандлінгу, з 1 січня компанія виконує функцію Оператора газових сховищ та налагоджує всю необхідну технічну взаємодію з юридично відокремленим ТОВ «Оператор ГТС України» щодо підтримання надійного та безперебійного транспортування природного газу споживачам”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронні органи вже не одноразово захищали державне підприємство від протиправних дій третіх осіб по заволодінню майном або грошовими коштами компанії у незаконний спосіб. Тож Укртрансгаз звертає увагу правоохоронних органів на чергові незаконні дії та просить не допустити нанесення збитків державному підприємству та дестабілізації його роботи. Зі свого боку, юристи Укртрансгазу докладають всіх зусиль для захисту економічних інтересів компанії та оскарження неправомірного судового рішення по справі.

Поділитись